Waarom Opstijgend Vocht Uw Woning Bedreigt en Hoe Brusselaers Het Aanpakt

vochtproblemen

Introductie: Opstijgend vocht is een sluipend probleem dat huizen in het hele land treft. Het komt vaak voor in oudere woningen, maar is niet beperkt tot alleen deze categorie. Bij “Brusselaers” hebben we 25 jaar ervaring in het identificeren, analyseren en oplossen van deze hardnekkige kwaal.

Wat is opstijgend vocht precies? Opstijgend vocht is vocht dat vanuit de grond omhoog trekt in de muren van een gebouw door capillaire werking. Als uw woning geen adequaat vochtwerend membraan heeft, of als het beschadigd is, kan het water uit de grond in de bakstenen en mortel van de muren trekken.

Gevaren van opstijgend vocht
  1. Schade aan het interieur: Van behang dat loslaat en verf die afbladdert tot houtrot in houten vloeren en balken – de gevolgen van opstijgend vocht zijn zichtbaar en vernietigend.
  2. Gezondheidsrisico’s: Schimmel en meeldauw gedijen in vochtige omgevingen, waardoor bewoners last kunnen krijgen van ademhalingsproblemen, allergieën en andere gezondheidsproblemen.
  3. Energie-efficiëntieverlies: Vochtige muren hebben een lagere isolatiewaarde, wat kan leiden tot hogere verwarmingskosten in de winter.
Voeg je koptekst tekst hier toe
  1. Inspectie en diagnose: We beginnen met een grondige evaluatie van het getroffen gebied, waarbij we geavanceerde vochtmeetapparatuur gebruiken om de omvang en oorzaak van het probleem te bepalen.
  2. Behandelmethodes: Na diagnose kiezen we de meest geschikte behandelmethode. Dit kan variëren van het installeren van een nieuw vochtwerend membraan tot het injecteren van een waterafstotend middel in de muur om het opstijgen van vocht tegen te gaan.
  3. Nazorg en garantie: Na de behandeling bieden we een grondige nazorg en een garantie op ons werk, zodat huiseigenaren met vertrouwen vooruit kunnen.
Conclusie:

Opstijgend vocht is een probleem dat niet mag worden onderschat. Dankzij onze uitgebreide ervaring en toewijding aan vakmanschap biedt “Brusselaers” een betrouwbare en effectieve oplossing voor huiseigenaren die met dit probleem worden geconfronteerd.

Brusselaers Luc home banner

Luc Brusselaers

zaakvoerder

Als bouwonderneming geven wij u een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden om zo goed mogelijk aan de gestelde wensen te voldoen. Onze ervaring op dit gebied zorgt ervoor dat wij kunnen werken met de beste en efficiënste technieken.

Luc Brusselaers

Bouwplannen?

Contacteer ons