Schanskorven

Schanskorven en schanskorfmatrassen zijn flexibele metaalgazen "dozen" gevuld met steen. Bouwonderneming Brusselaers Luc levert schanskorven in alle soorten en afmetingen, van zowel gevlochten als ook gepuntlaste staaldraad. De schanskorven kunnen in thermisch verzinkt, Galvan, RVS of geplastificeerd draad worden uitgevoerd. De korven kunnen gevuld worden met diverse soorten steen, afhankelijk van de gradering, kleur van de steen en de maaswijdte van de schanskorven.
De schanskorven zijn een uitstekend en veelzijdig produkt in de weg- en waterbouw en tegenwoordig ook in de bouw en U-bouw.
Afhankelijk van de toepassingen worden de types en specificaties van de schanskorven bepaald.

Schanskorven kunnen gebruikt worden op diverse gebieden:

Als schanskorven gevuld worden met een grove breuksteen zijn ze uitermate geschikt als gevelbekleding voor gebouwen zoals parkeergarages. Deze muren zijn voldoende licht-en luchtdoorlatend.
Schanskorven kunnen ook dienen als grondkering. De vorm en afmeting van de korf is zeer afhankelijk van de te keren hoogte. Tevens zijn schanskorfconstructies goed belastbaar, stabiel en milieuvriendelijk. Ook zijn ze waterdoorlatend waardoor er bij de taludbeschermingsprojecten geen wateroverdruk ontstaat.
Tevens kunnen schanskorven ook worden toegepast als erfafscheiding, geluidswal, landschapselement of tuinmuur. Schanskorven zijn op een harmonieuze manier in de natuurlijke omgeving in te passen. De aanwezige flora kan zich goed door de schanskorven heen ontwikkelen. Ook de fauna doet haar voordeel met deze landschapselementen als leefomgeving.
Soms worden schanskorven niet uit bouwkundig maar uit architectonisch of esthetisch oogpunt toegepast. Er zijn veel mogelijkheden in zowel de vorm als het vulmateriaal. Iedere steensoort met de juiste gradering kan in principe in aanmerking komen als vulmateriaal voor schanskorven. De hardheid en vorstbestendigheid van de steen bepaalt de duurzaamheid van de constructie.

Waarom zou U bij ons schanskorven aankopen ?

Hieronder krijgt U een uitleg waarin ons superieur en uniek vervaardigingsproces verschilt ten opzichte van onze concurrenten:

Materialen

Door het gebruik van stalen netten uit betere materialen, met een betere bescherming tegen roest, zal Uw schanskorf niet roesten op de plaatsen waar het stalen net bewerkt is om de constructie te creŽren. Onze stalen netten zijn gemaakt van stalen kabels die een grotere diameter hebben dan de conventionele stalen netten die gebruikt worden bij het maken van schanskorven. Dit zorgt voor een stevigere constructie, waar de mogelijkheden vrijer zijn dan die van de concurrentie.

Vervaardigingsproces

Door onze ervaring hebben we een vervaardigingproces kunnen samenstellen dat zorgt voor een stevige, betrouwbare maar ook mooie constructie. Dit proces houdt in dat we meer vestevigingen aanbrengen om sterkere constructies te maken, waarmee we smallere en hogere schanskorven kunnen bekomen. Deze verstevigingen zorgen er ook voor dat de schanskorven niet zullen doorhangen door het gewicht van de stenen en U een mooi rechte schanskorf zal krijgen.

Voorbeelden kan u zien op realisaties pagina.

Indien U hierover vragen zou hebben, kan U ons contacteren. Onze gegevens vindt u op de contact pagina.